Leeuwerink V.O.F. Administratie- en Belastingadviesbureau

Is tevens beheerder van:

Mijn verhalenbundel "Bespiegelingen, nostalgie met een knipoog in Eus' Boekenclub:

Een bijzondere belevenis. Niet alleen zeer vereerd, maar ook best een beetje trots was ik om als gast te worden uitgenodigd in het Tv-programma van Özcan Akyol: Eus' Boekenclub. De uitzending was op zondagavond 14 mei op NPO2. Ik behoorde tot 1 van de 12 uitgenodigde amateurschrijvers uit een totaal van 500 inzendingen. In de studio in het Burgerweeshuis te Deventer. Zie hieronder de uitzending!

Boeken bestellen

Onder de auteursnaam Ron Semeijn heeft Ronald Leeuwerink twee verhalenbundels in eigen beheer uitgegeven.

Zojuist verschenen bij Uitgeverij Rofel:

‘Bespiegelingen, nostalgie met een knipoog’ ISBN 9789464437188

Prijs € 21,95 excl. € 4,50 verzendkosten, de e-pub versie kost € 9,95

In dit boek vertelt Ron Semeijn op zijn eigen karakteristieke wijze over allerlei zaken en gebeurtenissen die hij in de loop der jaren heeft meegemaakt. De 51 anekdotes zijn vaak humoristisch, maar soms ook serieus en beschouwend. Het boek bevat verder een aantal foto’s uit privébezit. Door de beeldende manier van vertellen voelt het aan alsof je als lezer meespeelt in zijn verhalen.

Een paar recensies:

Corrie uit Amsterdam: "Ron Semeijn heeft wederom een verhalenbundel afgeleverd waarin je blijft lezen. Hij schrijft onderhoudend, zowel met humor als met een beschouwende toon en tegelijkertijd krijg je een blik aangeboden in het reilen en zeilen van het leven in de tweede helft van de vorige eeuw. Een fijn boek om cadeau te geven of te krijgen !"

Willie uit Dieren: "Ik heb het boek in 1 adem uitgelezen en heb ervan genoten. Wat een prachtige verhalen, vaak geschreven met veel humor. Een echte aanrader !"

Joop Heisterenberg: "De bespiegelingen die Ronald Semeijn in zijn 2e uitgave ten toon spreidt zal menig Amsterdammer een blij en herkenbaar gevoel geven. Je hoort de schrijver zijn herinneringen als het ware vertellen. Gemakkelijk leesbaar en zo nu en dan ook recht voor zijn raap. De schrijver heeft soms wat moeite met nieuwe culturele en technische ontwikkelingen en steekt zijn mening daarover niet onder stoelen of banken. Integriteit zowel beroepsmatig als privé zijn voor hem belangrijke drijfveren. Kan menig lezer ook eens tot nadenken stemmen. Kortom een leuk, ontspannen boek met een mooie vastlegging van een niet te vergeten periode waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgden."


Eerder verscheen bij Uitgeverij Rofel:

‘Over Tante Ka, de biggendrijver en anderen’ ISBN 9789464060096

Prijs €16,95 excl. € 4,50 verzendkosten - De e-pub versie kost € 7,50

 

Copyright © 2023 Uitgeverij Rofel Nieuwleusen

De veelal humoristische verhalen spelen zich hoofdzakelijk af in de tweede helft van de vorige eeuw en zijn zeer herkenbaar voor met name de 50+ generatie.

Beide boeken zijn op de volgende wijze te bestellen:

-Rechtstreeks per email naar:  rofel@leeuwerink.nl

-Bespiegelingen e-pub:  https://www.boekenbestellen.nl/ePUB/bespiegelingen/57208

 

-Bespiegelingen boek: https://www.boekenbestellen.nl/boek/bespiegelingen/9789464437188

 

-Tante Ka e-pub: https://www.boekenbestellen.nl/ePUB/over-tante-ka-de-biggendrijver-en-anderen/9789464061833

 

-Tante Ka boek: https://www.boekenbestellen.nl/boek/over-tante-ka-de-biggendrijver-en-anderen/9789464060096

- Via: de erkende boekhandelaren

Een paar recensies:

Recensie van NBD BIBLION (overkoepelend orgaan van de bibliotheken)

Biblion biedt titels aan op aanschafinformatie aan de openbare bibliotheken in Nederland.

Onderstaand de recensietekst namens Biblion over:
‘Tante Ka, de biggendrijver en anderen’

In 25 hoofdstukken vertelt de auteur over zijn belevenissen in de tweede helft van de vorige eeuw. De onderwerpen zijn gevarieerd, bijvoorbeeld familie, militaire dienst, dansles, verblijf in Ivoorkust en sportactiviteiten. De autobiografische verhalen zijn humoristisch en geven een goed tijdsbeeld. De eveneens humoristische illustraties zijn van Sandor Paulus. Gezien de inhoud en de duidelijke druk met name geschikt voor ouderencollecties.

© copyright Stichting NBD Biblion

Youp van 't Hek :
"Ik heb dit zeer Amsterdamse avonturenboek
over Tante Ka met plezier gelezen. Ik werd er
vrolijk van."

Annegreet van Bergen (journaliste en schrijfster):
"Amsterdammers zouden het een "geinig"boek vinden.

“Ik heb dit boek met veel plezier in één adem uitgelezen. Er waren zoveel herkenbare dingen die op uiterst leuke wijze overgebracht werden. Zo zouden meer schrijvers hun boeken moeten schrijven”.

“Makkelijk en zeer leuk en luchtig te lezen boek”.

“Dit boek leest lekker weg, is humoristisch en heeft een prettig lettertype. Een verademing in deze Corona-tijd !”

“Wat is dit een leuk en humoristisch boek. Juist in een tijd - april 2020 - dat we wel wat gezelligheid en humor kunnen gebruiken. Het is zeer beeldend geschreven, je ziet de situaties gewoon voor je. Makkelijk leesbaar en de tekeningen erbij, maken het gewoon tot een leuk en vlot leesbaar boek. Tot 1981 heb ik zelf in Amsterdam-Oost gewoond, de straatnamen komen me dan ook heel bekend voor. Kortom, leuk om te lezen en hardop kunnen lachen.”

“Het boek is mooi chronologisch geschreven. Het leest heel makkelijk weg. Heb het in 1 adem uitgelezen. De verhalen over de jeugd vond ik het leukst. De leuke typetjes die voorbij komen zorgen voor een glimlach op je gezicht. Ook de illustraties passen goed bij de verhalen waardoor je je nog meer kan inbeelden hoe het was. Ik raad dit boek zeker aan als je weer eens wil lachen in deze moeilijke tijd.”

Auteur is een meester in het beschrijven van situaties van de tijd dat er nog geen mobieltjes waren, het normaal was om in de vakantie in een tuinhuisje te bivakkeren, militaire dienst nog bestond en het gebruikelijk was dat je als jongere op dansles ging. Heb regelmatig zitten grinniken om de soms bizarre gebeurtenissen die met veel taalgevoel zijn verwoord.

Een vrolijke terugblik

Ron Semeijn blikt met liefde terug op een jeugd in de jaren vijftig en zestig in Amsterdam en een diensttijd elders. Een tijd waarin men nog geregeld moest sappelen en sjacheren. De losse, humoristische anekdotes, soms echt “recht voor zijn raap” die de auteur met kennelijk plezier aan elkaar rijgt zorgen voor een paar uur vrolijke ontspanning met een glimlach. Wie groot is geworden in die tijd kan in dit boek waarschijnlijk veel herkenbaars vinden.