Leeuwerink V.O.F. Administratie- en Belastingadviesbureau

Leeuwerink V.O.F. Administratie- en Belastingadviesbureau is
tevens beheerder en administrateur van

Boek bestellen

Onlangs heb ik mijn 1e boek gepresenteerd onder de naam: “Over Tante Ka, de biggendrijver en anderen”.
De verhalen spelen zich hoofdzakelijk af in de tweede helft van de vorige eeuw en zijn heel herkenbaar voor met
name de 50+ generatie, maar ook jongeren krijgen een aardig inkijkje in de manier van leven van hun ouders/grootouders. Mijn auteursnaam is Ron Semeijn.Copyright © 2020 Uitgeverij Rofel Nieuwleusen

Met behulp van de onderstaande link kunt u het boek bestellen (Prijs: € 16,95 excl. verzendkosten):

https://www.boekenbestellen.nl/boek/over-tante-ka-de-biggendrijver-en-anderen/9789464060096

Klikt u hieronder voor de Ebook ePUB-versie. Deze kost slechts € 9,99:

www.boekenbestellen.nl/ePUB/over-tante-ka-de-biggendrijver-en-anderen/38583

Een paar recensies:

Recensie van NBD BIBLION (overkoepelend orgaan van de bibliotheken)

Biblion biedt titels aan op aanschafinformatie aan de openbare bibliotheken in Nederland.

Onderstaand de recensietekst namens Biblion over:
‘Tante Ka, de biggendrijver en anderen’

In 25 hoofdstukken vertelt de auteur over zijn belevenissen in de tweede helft van de vorige eeuw. De onderwerpen zijn gevarieerd, bijvoorbeeld familie, militaire dienst, dansles, verblijf in Ivoorkust en sportactiviteiten. De autobiografische verhalen zijn humoristisch en geven een goed tijdsbeeld. De eveneens humoristische illustraties zijn van Sandor Paulus. Gezien de inhoud en de duidelijke druk met name geschikt voor ouderencollecties.

© copyright Stichting NBD Biblion

Youp van 't Hek :
"Ik heb dit zeer Amsterdamse avonturenboek
over Tante Ka met plezier gelezen. Ik werd er
vrolijk van."

Annegreet van Bergen (journaliste en schrijfster):
"Amsterdammers zouden het een "geinig"boek vinden.

“Ik heb dit boek met veel plezier in één adem uitgelezen. Er waren zoveel herkenbare dingen die op uiterst leuke wijze overgebracht werden. Zo zouden meer schrijvers hun boeken moeten schrijven”.

“Makkelijk en zeer leuk en luchtig te lezen boek”.

“Dit boek leest lekker weg, is humoristisch en heeft een prettig lettertype. Een verademing in deze Corona-tijd !”

“Wat is dit een leuk en humoristisch boek. Juist in een tijd - april 2020 - dat we wel wat gezelligheid en humor kunnen gebruiken. Het is zeer beeldend geschreven, je ziet de situaties gewoon voor je. Makkelijk leesbaar en de tekeningen erbij, maken het gewoon tot een leuk en vlot leesbaar boek. Tot 1981 heb ik zelf in Amsterdam-Oost gewoond, de straatnamen komen me dan ook heel bekend voor. Kortom, leuk om te lezen en hardop kunnen lachen.”

“Het boek is mooi chronologisch geschreven. Het leest heel makkelijk weg. Heb het in 1 adem uitgelezen. De verhalen over de jeugd vond ik het leukst. De leuke typetjes die voorbij komen zorgen voor een glimlach op je gezicht. Ook de illustraties passen goed bij de verhalen waardoor je je nog meer kan inbeelden hoe het was. Ik raad dit boek zeker aan als je weer eens wil lachen in deze moeilijke tijd.”

Auteur is een meester in het beschrijven van situaties van de tijd dat er nog geen mobieltjes waren, het normaal was om in de vakantie in een tuinhuisje te bivakkeren, militaire dienst nog bestond en het gebruikelijk was dat je als jongere op dansles ging. Heb regelmatig zitten grinniken om de soms bizarre gebeurtenissen die met veel taalgevoel zijn verwoord.

Een vrolijke terugblik

Ron Semeijn blikt met liefde terug op een jeugd in de jaren vijftig en zestig in Amsterdam en een diensttijd elders. Een tijd waarin men nog geregeld moest sappelen en sjacheren. De losse, humoristische anekdotes, soms echt “recht voor zijn raap” die de auteur met kennelijk plezier aan elkaar rijgt zorgen voor een paar uur vrolijke ontspanning met een glimlach. Wie groot is geworden in die tijd kan in dit boek waarschijnlijk veel herkenbaars vinden.